Ako sa pestuje vinič na Istrii?
Každý región má svoje špecifiká v pestovaní plodín ovplyvnené klimatickým pásmom, kultúrou, tradíciami...
Poďte spolu s nami spoznávať pestovanie viniča na Istriu.
Istria
Istria je najväčším chorvátskym polostrovom, ktorý sa rozprestiera na severozápade krajiny, kde historicky zanechali svoje stopy Kelti, Rimania, Byzanťania, Slovania, Benátčania, Rakúsko-Uhorčania.
Istria je multikultúrna a pohostinná. Mestečká vyzerajú na prvý pohľad rovnako, no každé mestečko má svoju špecifickú atmosféru a krásu.
Istria chutí slnkom, rybími špecialitami, ale aj kvalitným vínom, ktoré obľuboval aj napríklad Casanova. Pula, Rovinj, Poreč, Umag, Rabac, Novigrad, Medulin, Labin, Opatija, Vrsar, Brijuni, sú miesta, ktoré sa určite oplatí pri návšteve poloostrova Istria navštíviť.
V oblasti Istrie je zima veľmi mierna a prináša zrážky. Letá sú suché a skutočne teplé. V júli a auguste je najteplejšie, teploty sa tu priemerne pohybujú okolo 30ºC. Horúčavy ale nehrozia vďaka sviežemu vánku od mora.
A tieto faktory ovplyvňujú aj chuť vína a pestovanie viniča.
Poďte a nazrite s nami do miestnych vinohradov, vinárstiev a spoznajte s BASF svetové vína.
AKO NA TO?
Stačí, ak v období od 01.04.2023 do 26.06.2023 nakúpite aspoň
3 prípravky na ochranu viniča v minimálne stanovených množstvách:
- Belanty® - min. 40 l
- Serifel® - min. 5 kg
- Delan® Pro – min. 60 l
- Scala® - min. 40 l