Vedeli ste, že znižovanie potravinových strát sa začína od semien?

V celosvetovom meradle dochádza k 30 až 40 % stratám na produkciipotravín ešte predtým, než sa dostanú na trh.

Dôvodom sú škodcovia, burina a choroby na farmách, pri skladovaní, spracúvaní alebo preprave [1]. Vývoj odolných odrôd pomáha znižovať tieto straty, a tým predchádza plytvaniu potravinami.

Popri šľachtení rastlín predstavuje morenie semien precíznu jednorazovú aplikáciu biologických a/alebo chemických produktov na ochranu plodín, ako aj živín alebo biostimulantov, ktoré chránia a pomáhajú zabezpečiť zdravie rastlín počas ich raného vývoja. To podporuje budúcu úrodu a znižuje potravinové straty na farmách.

??Výhody technológie morenia semien.

[1] Snaha o ukončenie potravinových strát a plytvania potravinami v celom výrobnom reťazci FAO, Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo

Vedeli ste že?

znižovanie potravinových strát sa začína od semien?

Stiahnuť
Hore